De praktijk

Over Daniela

Ik ben geboren en opgegroeid in Enschede als jongste in een gezin van vijf kinderen.
Mijn ouders zijn beiden immigrant: mijn vader was Italiaans en mijn moeder is Duitse.
In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Groningen en sindsdien heb ik werkervaring opgedaan als waarnemend verloskundige in verschillende regio’s.

Deze praktijken waren wisselend van grootte.

 

Van cliënten in kleinschalige praktijken heb ik gehoord dat zij het erg prettig vinden dat zij hun verloskundige hebben leren kennen. Cliënten uit de grotere praktijken, of praktijken waar verschillende waarnemend verloskundigen werken gaven aan het vervelend te vinden om iedere keer een nieuw gezicht te zien.

 

In onze kleinschalige verloskundigenpraktijk in Enschede vinden wij het belangrijk dat je wordt begeleid door een verloskundige die jouw wensen en behoeften voorop zet.
De aanpak is er vooral op gericht om jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Cato Daniela Congiu

Daniela Congiu
Verloskundige, echoscopiste
BIG nummer: 69923641103

Als ik niet naar je toe kan in verband met een bevalling,
tijdens ziekte of tijdens bijscholingen of vrije dagen
werkt Alies als waarnemend verloskundige.

Over Alies

Ik ben Alies Veldhuis, in 1988 geboren in Wierden en wonend in Hengelo. Nadat ik ruim twee jaar als apothekersassistente heb gewerkt, heb ik besloten mijn droom te volgen en ben ik de opleiding Verloskunde gestart in Rotterdam. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct als waarneemster aan de slag gegaan bij verschillende praktijken in deze regio.
Dit doe ik nog steeds met veel plezier!

 

Jullie kunnen mij tegenkomen op het spreekuur, tijdens de bevalling of gedurende het kraambed. Hier wil ik samen met jullie een mooie en prettige tijd van maken!

 

Naast het werken als verloskundige, sport ik graag, leer ik Spaans en ben ik dol op reizen. Ook volg ik de opleiding basis echoscopie om in de toekomst
zelf termijn- en groeiecho’s te kunnen maken.

 

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!

Foto Alies

Alies Veldhuis
Verloskundige
BIG nummer: 9919320203

Verloskundige zorg anno nu

Solo- en groepspraktijken

Vroeger waren er veel vroedvrouwen (tegenwoordig verloskundigen genoemd) die zelfstandig en alleen werkten. Naar verloop van tijd kwam er grote druk te staan op deze manier van werken omdat het aantal cliënten niet in verhouding stond met het aantal verloskundigen in bepaalde regio’s. Mede hierdoor zijn steeds meer verloskundigen gaan samenwerken en zijn zich gaan vestigen in maatschappen.

Afhankelijk van de grootte van de praktijk zie je bij de meeste praktijken verschillende verloskundigen. Voor veel cliënten is dit geen probleem, maar toch merken sommige cliënten dat het hierdoor moeilijker is om een individuele verloskundige te leren kennen en echt een band op te bouwen.

 

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en wordt begeleid door iemand die bij je past. Daarom kun je bij onze praktijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

De voordelen van kleinschalige zorg

Onderstaande quote komt uit een vragenlijst over een groepspraktijk waar ik heb gewerkt.

 

“Ik had het prettiger gevonden om 1 of 2 verschillende verloskundigen te spreken. De band met die persoon is dan fijner in plaats van afwachten wie wij dit keer spreken, opnieuw je verhaal vertellen en afvragen wie er is bij mijn bevalling. Misschien niet realistisch in verband met de grootte van de praktijk. Ik geef alsnog een negen voor de begeleiding, en dit is te danken aan Daniela. Wij hebben de bevalling als zeer prettig ervaren. Wij kijken achteraf goed terug op hoe alles is verlopen. Tevens vond ik het erg prettig dat zij mij belde om te vragen hoe het gaat en om de bevalling na te bespreken. Dus Daniela, bedankt! Top! :).”

Met Cato kan ik persoonlijke en kleinschalige zorg bieden. Er is een achterwachtregeling getroffen met andere verloskundigen. Dit betekent dat als de dienstdoende verloskundige niet beschikbaar is, er altijd een beroep kan worden gedaan op een collega binnen de regio. Doordat de praktijk een limiet heeft aan cliënten is de kans klein dat dit daadwerkelijk nodig is.

Roombeek
Gezondheidscentrum Roombeek

Locaties

De hoofdlocatie bevindt zich aan de G.J. van Heekstraat 66 (bij Fysiotherapie de Bleek) in Enschede. Hier worden de echo’s gemaakt. Voor het standaard bloedonderzoek kun je ook in de praktijk terecht.

 

De twee andere spreekuurlocaties bevinden zich aan de Roomweg 178 (in Gezondheidscentrum Roombeek) en aan de Zaanstraat 12 (bij het consultatiebureau) in Enschede.

Roombeek
Gezondheidscentrum Roombeek

Locaties

De hoofdlocatie bevindt zich aan de G.J. van Heekstraat 66 (bij Fysiotherapie de Bleek) in Enschede. Hier worden de echo’s gemaakt. Voor het standaard bloedonderzoek kun je ook in de praktijk terecht.

 

De twee andere spreekuurlocaties bevinden zich aan de Roomweg 180 (in Gezondheidscentrum Roombeek) en aan de Zaanstraat 12 (bij het consultatiebureau) in Enschede.

De naam van de praktijk

De verloskundigenpraktijk is vernoemd naar de bekende Nederlandse vroedvrouw Catharina Schräder (1656-1746). Zij heeft met enorme inzet en passie duizenden kinderen op de wereld gezet als zelfstandig werkende vroedvrouw. Catharina Schräder heeft op haar 88e levensjaar haar laatste bevalling begeleid. Alle bevallingen in de tijdsperiode van 1693-1745 waar zij bij betrokken was heeft zij gedocumenteerd. Dit is gepubliceerd in het “Memorijboeck van de vrouwens”.

Cato Verloskundigen - De Praktijk
Zwangerschap

Over je zwangerschap en wat je van je verloskundige mag verwachten.

Bevalling

Meer informatie over de voorbereiding en wensen voor je bevalling.

Na de bevalling

Meer over de kraamtijd, kraamverzorging en de rol van de kraamverzorgende.

Jij en je baby in vertrouwde handen!

 

Heeft u een contactformulier ingevuld, maar bent u nog niet gebeld?
Dan kan het zijn dat uw aanvraag helaas niet is aangekomen.
Mail naar info@catoverloskundigen.nl of bel +31 6 123 129 90.
Wij helpen u graag verder!

 

Did you fill in a contact form, but haven't received a call yet?
Then it may be that your request has not arrived.
Please mail to info@catoverloskundigen.nl or call +31 6 123 129 90.
We are happy to help you!