De praktijk

Over Daniela

Ik ben geboren en opgegroeid in Enschede als jongste in een gezin van vijf kinderen.
Mijn ouders zijn beiden immigrant: mijn vader was Italiaans en mijn moeder is Duitse.
In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Groningen en sindsdien heb ik werkervaring opgedaan als waarnemend verloskundige in verschillende regio’s.

Deze praktijken waren wisselend van grootte.

 

Van cliënten in kleinschalige praktijken heb ik gehoord dat zij het erg prettig vinden dat zij hun verloskundige hebben leren kennen. Cliënten uit de grotere praktijken, of praktijken waar verschillende waarnemend verloskundigen werken gaven aan het vervelend te vinden om iedere keer een nieuw gezicht te zien.

 

In onze kleinschalige verloskundigenpraktijk in Enschede vinden wij het belangrijk dat je wordt begeleid door een verloskundige die jouw wensen en behoeften voorop zet.
De aanpak is er vooral op gericht om jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Als ik niet naar je toe kan in verband met een bevalling,
tijdens ziekte of tijdens bijscholingen of vrije dagen
werkt Oumaima als waarnemend verloskundige.
Cato Daniela Congiu

Daniela Congiu
Verloskundige, echoscopiste
BIG nummer: 69923641103

Over Oumaima

Mijn naam is Oumaima en na het behalen van mijn HAVO-diploma heb ik mijn koffers gepakt om in Amsterdam mijn droom te volgen. Ik was vastberaden om verloskundige te worden. Gedurende de opleiding heb ik ervaring opgedaan in verschillende praktijken

en ziekenhuizen door het hele land. Toch is geen plek als thuis, wat maakte dat ik na de rit weer terugkwam naar mijn geboortestad Enschede.

 

Verloskunde is niet zomaar een vak, het is een passie. De mooiste nachten zijn

de nachten waarin er met een select clubje mensen toegewerkt wordt naar dat ene doel, terwijl de rest van de wereld niet weet wat daar zich afspeelt.

De geboorte van een kind ontroert mij keer op keer.

 

De zwangerschap is misschien wel de meest bijzondere periode in jullie leven.

Dat ik juist in deze periode het vertrouwen mag winnen, is voor mij een voorrecht.

Ik vind het belangrijk dat er ruimte is om samen een band op te bouwen

en dat er gehoor gegeven wordt aan jullie wensen en behoeften.

 

Wanneer er met een goed gevoel teruggekeken wordt op de zwangerschap en bevalling, heb ik mijn werk goed gedaan. Persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en vertrouwen vind ik dus erg belangrijk en Cato biedt hier alle ruimte voor.

 

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

IMG-3536

Oumaima Tagnaouti Moumnani
Verloskundige
BIG nummer: 39929079103

Verloskundige zorg anno nu

Solo- en groepspraktijken

Vroeger waren er veel vroedvrouwen (tegenwoordig verloskundigen genoemd) die zelfstandig en alleen werkten. Naar verloop van tijd kwam er grote druk te staan op deze manier van werken omdat het aantal cliënten niet in verhouding stond met het aantal verloskundigen in bepaalde regio’s. Mede hierdoor zijn steeds meer verloskundigen gaan samenwerken en zijn zich gaan vestigen in maatschappen.

Afhankelijk van de grootte van de praktijk zie je bij de meeste praktijken verschillende verloskundigen. Voor veel cliënten is dit geen probleem, maar toch merken sommige cliënten dat het hierdoor moeilijker is om een individuele verloskundige te leren kennen en echt een band op te bouwen.

 

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en wordt begeleid door iemand die bij je past. Daarom kun je bij onze praktijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

De voordelen van kleinschalige zorg

Onderstaande quote komt uit een vragenlijst over een groepspraktijk waar ik heb gewerkt.

 

“Ik had het prettiger gevonden om 1 of 2 verschillende verloskundigen te spreken. De band met die persoon is dan fijner in plaats van afwachten wie wij dit keer spreken, opnieuw je verhaal vertellen en afvragen wie er is bij mijn bevalling. Misschien niet realistisch in verband met de grootte van de praktijk. Ik geef alsnog een negen voor de begeleiding, en dit is te danken aan Daniela. Wij hebben de bevalling als zeer prettig ervaren. Wij kijken achteraf goed terug op hoe alles is verlopen. Tevens vond ik het erg prettig dat zij mij belde om te vragen hoe het gaat en om de bevalling na te bespreken. Dus Daniela, bedankt! Top! :).”

Met Cato kan ik persoonlijke en kleinschalige zorg bieden. Er is een achterwachtregeling getroffen met andere verloskundigen. Dit betekent dat als de dienstdoende verloskundige niet beschikbaar is, er altijd een beroep kan worden gedaan op een collega binnen de regio. Doordat de praktijk een limiet heeft aan cliënten is de kans klein dat dit daadwerkelijk nodig is.

Roombeek
Gezondheidscentrum Roombeek

Locaties

De hoofdlocatie bevindt zich aan de G.J. van Heekstraat 66 (bij Fysiotherapie de Bleek) in Enschede. Hier worden de echo’s gemaakt. Voor het standaard bloedonderzoek kun je ook in de praktijk terecht.

 

De andere spreekuurlocatie bevindt zich aan de Roomweg 178 (in Gezondheidscentrum Roombeek) in Enschede.

Roombeek
Gezondheidscentrum Roombeek

Locaties

De hoofdlocatie bevindt zich aan de G.J. van Heekstraat 66 (bij Fysiotherapie de Bleek) in Enschede. Hier worden de echo’s gemaakt. Voor het standaard bloedonderzoek kun je ook in de praktijk terecht.

 

De andere spreekuurlocatie bevindt zich aan de Roomweg 180 (in Gezondheidscentrum Roombeek) in Enschede.

De naam van de praktijk

De verloskundigenpraktijk is vernoemd naar de bekende Nederlandse vroedvrouw Catharina Schräder (1656-1746). Zij heeft met enorme inzet en passie duizenden kinderen op de wereld gezet als zelfstandig werkende vroedvrouw. Catharina Schräder heeft op haar 88e levensjaar haar laatste bevalling begeleid. Alle bevallingen in de tijdsperiode van 1693-1745 waar zij bij betrokken was heeft zij gedocumenteerd. Dit is gepubliceerd in het “Memorijboeck van de vrouwens”.

Cato Verloskundigen - De Praktijk
Zwangerschap

Over je zwangerschap en wat je van je verloskundige mag verwachten.

Bevalling

Meer informatie over de voorbereiding en wensen voor je bevalling.

Na de bevalling

Meer over de kraamtijd, kraamverzorging en de rol van de kraamverzorgende.

Jij en je baby in vertrouwde handen!